ValborgsmässoaftonSå var det valborg igen. När jag var liten tyckte jag att det var otroligt spännande att få gå och titta på den stora elden, men nu för tiden har jag inte lika lätt att bli upphetsad över det.  Samma med påsk, midsommar, jul och födelsedagar. Varför blir man så blasé ju äldre man blir? Tänk om man kunde få hålla kvar vid den känslan, att nästan allt var ett äventyr, och allt kunde utforskas. Jag vet att jag tyckte att det var jättespännade när man stod där vid elden, och tänkte på hur den skulle skrämma bort alla häxor, och tänk om det inte fungerade! Tänk om det skulle dyka upp en häxa, bara så där!

Nu för tiden bryr jag mig inte ens om att pallra mig ut. Orka bry sig liksom. Orka glo på en eld, och bara 'jaha, det här var ju kul..' Jag ska ta igen det när jag får mina egna barn. Då ska jag ta med dem varje år, och berätta historier om häxor och eldar och de kommer att tycka att det är minst lika spännande som jag gjorde.

Ännu en punkt på min lista..

... av irriterande saker är fruntimmer. Fy fan, vad jag hatar tjejer. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, den kvinnliga delen av befolkningen är fullt av fittor, och då snackar vi inte om deras privata delar.

De flesta är falska, skenheliga, skitsnackade bitches, och passar du dig inte har du helt plötsligt en kniv i din rygg.

Betvivlar du min tes?

Öppna ögonen och öronen nästa gång du går ut, och du kommer inte att tvivla längre. Eller bjud några tjejkompisar på middag, ge dem lite vin och snacket kan börja. En sak som du kan ge dig fan på är att all skit som de säger till dig om andra, säger de till andra om dig.

Så nästa gång du står där och försöker förstå hur det hamnade en kniv mellan dina skulderblad, kom ihåg att jag varnade dig. Med tjejer måste man alltid ha uppsikt bakåt, eller ha ryggen mot en vägg.

The Stockholm Syndrome

Ja, vad säger man? Sjukt kul!

The Stockholm Syndrome Pt 1


The Stockholm Syndrome Pt 2

*hehehe*

Försenad påskmiddag.

Eftersom vi (i vår) familj aldrig kan lyckas med vara lediga samtidigt, speciellt vid högtider, så hade vi 'påskmiddag' i söndags. Hela stora familjen var där, men tyvärr glömde jag att ta några kort. Dock snäppte jag några när vi, efter maten, tog med de små bustrollen till lekplatsen.

Så söta när de går där hand i hand.  Isa förklarar just att Thea minsann får gunga om hon vill, därav det lilla, lilla fingret som pekar ut.Trots att de små trollen börjar bli stora nu, så ska de ändå gunga i bebisgungorna. Det kan i och för sig ha något med att göra att i bebisgungorna kan man gunga högt, riktigt högt. Det var två små troll som tjöt av lycka (vilket jag givetvis missade att fota).Denna helgen blir det konfirmation i Skåne. Minsta Lillasyster ska bekräfta sin kristna tro. Jag föreslog att hon kunde få en bok om kyrkans historia, men Lillasyster tyckte att en flaska Barcardi skulle uppskattas. As if!

Lillebror är en liten mjukis..

..innerst inne, trots att han envist hävdar motsatsen.  Och som av en slump råkar jag ha bildbevis.


Kommer någon ihåg Rubiks Kub?Den var rätt populär när jag var liten, men jag kan säga att jag lyckades då aldrig med att lösa den. Jag hade helt enkelt inte tålamod, utan tröttnade (blev irriterad) efter nån minut.

Koncentrationsproblem anyone?

I alla fall så kom minnerna tillbaks idag när jag läste Apans lilla blogg. Där hittade jag även länken till denna sidan.

Snacka om att killen hade/har alldeles för mycket tid/för lite att göra. Att han sen skriver att allt man behöver göra för att lösa kuben är att memorera hans formel, citat 'Det är enkelt' slut citat, får i alla fall mig att börja undra. 14 handskrivna sidor? Jo'rå, det memorerar jag över lunchen... eller inte.

Även nu fortsätter den förbaskade kuben att håna mig.

Veckans idiot

Jag hade tänkt skriva om Mikael Hammarstrand som vill åtala barnmorskor som skriver ut p-piller till flickor under 15 år, men det var redan gjort, bättre än vad jag kan skriva, så jag länkar helt enkelt.

Håll till godo.

Åhh, det är så att det kniper i hjärtat..

.. när man läser om den lille killen som nu gått bort. I cancer. 1½ år gammal.

Allt hans föräldrar ville var att han skulle få komma hem den sista tiden, men icke, och i morse gick han bort, omgiven av sin familj på  sjukhuset.

Barn ska inte bli så sjuka, barn ska vara friska och springa runt och leka och hitta på bus.

*torkar en tår*

När ska folk lära sig...

... att sluta särskriva.

Det är något som hamnar högt på min lista av saker att irritera sig på.

Så! Nu kan du sluta skaka på huvudet åt mig!

Sitter och tittar på 'The Tyra Banks show' eller vad det nu heter. Idag handlar det om barn som vill gifta sig och bilda familj. De är typ 15 år gamla. En av killarna har uppenbarligen inte alla hemma eftersom han fått gå om 2 år i skolan, och han sitter och hävdar att han är mer mogen än andra pojkar i samma ålder.

Herregud!

En av flickorna hävdar att hon är mogen eftersom hon har minsann hjälp till att uppfostra sina småsyskon. Andra skulle hävda att hon suttit barnvakt ibland, inte uppfostrat dem. Men det slutar inte där. Mamman till flickan har låtit pojkvännen flytta in till dem, och de sover i samma säng varje natt (vilket betyder att de har sex, om nu inte alla förstod det). Så har de haft det sen hon var typ 13, om jag inte missuppfattat det helt. När Tyra frågar om hon använder skydd, nekar hon och säger att hon vill ha en bebis. Hon vill ha en bebis så mycket att hon äter fertilitetspiller. Dubbel dos, visar det sig.

Så från och med nu så kan Ni sluta reta mig. Sluta med huvudskakningarna, och suckarna. Sluta med att rulla ögonen.

Jag är 'nästan 30', som jag får så fint påpekat för mig dagligen, jag äter inga konstiga piller, jag hoppar inte i säng med första bästa bara för att 'fixa det'. Visst att jag gnäller, jag surar, jag är avundsjuk, jag längtar, och vill, men jag är inte ens i närheten av dessa flickor.

Plötsligt känner jag mig ganska normal.

Kalle Kanin

Så kommer här det utlovade kortet på den mörka 'sambon'. Han har tyvärr inte riktigt alla hemma, vilket jag upptäckt under dagen. Bland annat anser han att matskålen är något otroligt farligt som till varje pris måste mördas. Detta försöker han fixa genom att ta tag i den med munnen och slänga iväg den, vilket resulterar i kaninmat överallt utom i just matskålen.

Jag undrar verkligen vad som snurrar i det lilla huvudet.
Så har man blivit med sambo..

...eller ja, tillfälligt i alla fall. Kunde dock varit mycket värre. Jag har ju en viss förkärlek för mörka killar, och nu har jag äntligen fått tag i en. Mörkt hår, vackra bruna ögon och hår på bröstet, som jag vet är ett kriterium för Carina i alla fall. Jag ska se om jag kan lyckas fånga honom på bild, så får vi se om några känslor uppstår under helgen.


Vi ska nog trivas bra ihop, han verkar ju ha ganska gott om energi i alla fall.


Åååhh.. Det är så att man blir ledsen i ögat..

Sitter just nu och tittar på 'Border Security' på Kanal 9, och jag får en liten tår i ögat.

En man från U.S.A  blev kollad lite extra i tullen eftersom ha verkade så nervös. Det visade sig att han åkt hela vägen till Australien för att träffa sin internetförälskelse. De hade pratat i ungefär ett år och aldrig träffats, men nu hade han tagit tag i saken och rest till henne. Han hade t.o.m med sig en förlovningsring till henne. Visserligen inköpt på Wal-Mart för 477 dollar, men ändå. Han var ju kär.

Problemet var bara att när personalen i tullen försökte nå henne, för att bekräfta hans historia, så svarade hon inte. Telefonen var avstängd. Inte heller kunde de hitta henne på någon adress eller på den arbetsplatsen som hon sagt sg arbeta på. De var inte ens säkra på att namnet stämde.

Man kunde riktigt se hur mannen blev mer och mer besviken. 

Besviken och nervös.

Innan var han nervös eftersom han skulle möta sin kärlek för första gången, nu blev han nervös eftersom han började inse att hon kanske ljugit för honom.

Han blev i alla fall insläppt i landet, och tullpersonalen önskade honom lycka till, och de hoppades att han skulle hitta henne, och att det bara varit ett missförstånd.

Dagen efter åkte han hem igen, utan flickvän, med förlovningsring.

Han hittade henne inte. 

Tjuvlyssnat..

.. eller inte riktigt, för det var min syster som sa det, men ändå. Bakgrunden är att nån liten fjant uppträtt som en fjortis mot vår bror. Lillasysters kommentar var spontant:

-Mäh, hon är ju dum i huvudet! Jag ska ta bort henne från min Facebook.

Beware of the wrath of Lillasyster!


Rysslands svar på 'Tingeling'

..och vad säger man om det?

Tja, videon är så där,de har helt enkelt 'lånat' från den svenska versionen, men slängt in lite 'klipp' ifrån slaget vid Poltava., samt något sportklipp. Det roliga finns under klippet, just det, alla kommentarer.  Herregud! De är arga av sig, de där ryssarna. De är verkligen redo att gå ut i krig mot oss igen.

(En liten fundering bara, om de drar upp Poltava, får vi då nämna Narva?)

Orginalet:
Rysslands svar:


Hehehehe...

Han har lyckats igen.  Inläggen om McDragans och om homofobin är underbara!

Men herregud, vilket dravel..

.. förra inlägget är. Jag känner att jag måste varna Er, läs inte skiten.

Ännu mer frågor och svar... i brist på annat.

Så blev jag 'utmanad' igen. Egentligen fattar jag inte varför jag gör detta, antagligen för att jag inte har något bättre att göra. En himla massa frågot är det i alla fall, vi får väl se om jag orkar med att svara på alla.

Vilken är din favorit bland salladsdressingar? Ingen, bara vanlig olivolja om något.
Favoritrestaurant? Vet inte..  Jensen's Bøfhus kanske?
Favorit av snabbmatställen? Måste nog bli Chicki Ma Ma efter en utekväll.
Vilken mat skulle du kunna äta i 2 veckor utan att tröttna på? Älgstek. Eller Angelas stek. Eller Angelas grytbitar. *Mmmm*
Vilken är din favoritfyllning på pizza? Vet inte, men fläskfilé är gott.

Hur många TV-apparater har du? 1
Vilken färg har din mobiltelefon? Svart

Är du höger- eller vänsterhänt? Höger
Har du fått någonting borttaget från din kropp? Bortsett från mitt könsbyte? Polyper, tänder, normal stuff
Vad är den sista tunga saken du lyfte? Det var nog nån kartong eller nåt när jag hjälpte Marie & Daniel att flytta.
Har du någon gång blivit knockad medvetslös? Nej, inte vad jag minns.

Om det var möjligt, skulle du vilja veta vilken dag du ska dö? Nej, fy! Men jag skulle gärna vilja veta att jag har lååång tid kvar.
Om du kunde ändra ditt namn, vad skulle du ändra det till? Jag ville ändra när jag var liten, jag tyckte att Linnéa var ett fruktansvärt fult namn, men nu vill jag inte ändra.
Skulle du dricka en hel flaska med Tabasco för $1000? Japp, utan att tveka! Varför inte, liksom?

Hur många par flip-flops äger du? 3 (Gud vilka dumma frågor, varför gör jag detta?)
Sista gången du hade hade något med polisen att göra? Erm.. räknas det när jag hämtade ut mitt pass? Jag är en snäll flicka, jag gör inget dumt.
Vem pratade du med sist? Daniel
Vem kramade du sist? Jag vet inte.. säkert någon som jag träffade på när jag var ute sist.

Favorit av årstiderna? Sommaren, helt klart! Jag älskar solen och värmen!
Favorit av högtiderna? Hmm.. jag vet inte. Får väl säga midsommar, eftersom det är på sommaren.
Favoritdag på veckan? Fredag
Favoritmånad? Någon av sommarmånaderna.

Saknar du någon? Ja
Vilket humör är du på? Inget särskilt.
Vad lyssnar du på just nu? Dr. Phil på TV:n
Vad tittar du på just nu? Datorskärmen, eftersom jag skriver det här. *duh*
Vad oroar du dig för? Att inte hinna med.

Vad är det första stället du gick till imorse? Toaletten
Vilken film såg du sist? Twilight
Ler du ofta? Jo, det gör jag väl. Jag brukar få höra det i alla fall
Svarar du alltid i din telefon? Ja. om jag inte är upptagen.
Klockan är 4 på morgonen och du får ett SMS. Vem är det ifrån? Troligvis min syster som är ute och slarvar igen. Eller Lillebror.

Om du kunde ändra färg på dina ögon, vilken färg skulle du vilja ha?
Isblå, riktigt isblå.
Äger du en digitalkamera? Ja, till mina vänners förskräckelse.
Har du någonsin haft fiskar som husdjur? Ja, vi hade guldfiskar när jag var liten. Hade namn på den och allt.
Vad önskar du dig till din födelsedag? En bebis. Okej då, en man också. Eller kanske mannen först? Ett jobb. En bil.
Och fred på jorden, eller något annat sånt fint.

Gör du armhävningar?
Nej
Kan du göra chin-ups? Nej
Gör framtiden dig nervös eller förväntasfull? Nervös.
Har du några sparade SMS? Ja. Speciellt ett kommer jag aldrig att göra mig av med.
Har du någonsin varit med om en bilolycka? Nej, men åkt av vägen.

Har du någon accent/dialekt?
Nja, jag har en salig blandning. Jag har pratar stockholmska när jag blir arg, har jag fått höra.
Vilken var det sista låten som fick dig att gråta? Jag vet inte, kommer inte ihåg.
När grät du sist? I går natt, när jag låg och funderade för mycket. Innan dess när Pedro retades med mig och kallade mig gammal.
Vad ska du göra ikväll? Ingenting speciellt, det är ju måndag.
Har du någonsin känt dig som om du nått botten? Ja.

Nämn 3 saker du köpte igår?
Majs, keso och köttfärspaj.
Har du någonsin fått rosor? Ja, det tror jag.
Hatar du någon/något för tillfället? Nej, inte vad jag kan komma ihåg.
Har du mött någon som förändrat ditt liv? Säkert, men ingen som förändrat det drastiskt.
Hur firade du in det nya året? Sovandes, jag flyttade dagen efter.

Skulle du vilja åka tillbaks i tiden om du fick chansen? Nej, jag skulle vara frestad att ändra rum/tid kontinuumet,(heter det så?? Ändra saker och ting i alla fall) och det säger personalen på 'The Stargate Central' är en väldigt dålig idé.
Har du någonsin dejtat någon i längre än ett år? Ja, en. 
Älskar någon dig? Det hoppas jag. Jag antar att den menas utanför familjen. 
Skulle du vilja vara en pirat? Bara om jag vara en kvinnlig pirat och vara med Johnny Depp. 
Vilka sånger sjunger du i duschen? Jag sjunger inte i duschen.

Har någon någonsin sjungit för dig?
Ja, men det har nog inte varit så seriöst. Förutom en som sjöng 'Burnin' med Cue. Det var seriöst, speciellt raden 'Maybe, baby, I'm a heartbreaker, heartbreaker, heart of ice'. Det förklarande han nämligen noga efteråt.
Tycker du om att gosa? JA! Underbart.
Har du hållt hand med någon idag? Nej.
Vem var den sista personen du tog ett kort av? Angela 
Vilken sorts musik lyssnade du på i grundskolan? Det som var populärt. Så orginell var jag.

Är de flesta av dina vänner gamla eller nya?
Gamla. Eller lite blandat kanske.
Tycker du om fruktkött i din apelsinjuice? Häll i lite vodka så bryr jag mig inte om vilket. Nej, skämt åsido, nej, jag tycker inte om det. Vidrigt.
Vad retas dina vänner med dig om? Min åldersnoja, och min längtan efter barn. 
Har du någonsin ridit på en kamel? Nej, knappt att jag suttit på en häst.
Vad gjorde du vid midnatt i går natt? Läste, eller grät, minns inte vad klockan var.
Vad var det första du tänkte när du vaknade i morse? Hoppas att det blir soligt och varmt idag

Finns det något som heter 'Gumsjuka'?

Fy vad det är deprimerande när man inser att de killar man tycker är heta i filmer/TV-serier, även om de är födda på 80-talet, är betydligt närmare 90-talet än 70-talet. Det betyder att de är betydligt yngre än mig.


Om det fortsätter så här så kommer jag att bli anklagad för barnarov.

Utrota singlarna..

.. eller var är det annars som händer?

Nu när det är vår, solen skiner och det är varmt, så poppar de upp överallt. Ingenstans undgår man dem, de är som bananflugor. Kommer det en så kommer det flera liksom. Så vad pratar jag om?

Paren, så klart.

Alla par som ska ut och traska i det fina vädret, som sitter på uteserveringar och äter glass (helst varandras), som genom vårkänslorna har fått en nytändning i sitt förhållande och ska visa upp det för hela världen.

'Titta på oss, vi älskar varandra, och det visar vi genom att ha vårt förspel offentligt, ute på gator och torg!'

Bitter?

Inte alls, kul för dem MEN... 

Varför denna singeljakt? Jag menar, det är tydligen något skamfullt att vara singel (Skäms på oss!). Jag ser nog blickarna. De där 'Åh-stackars-dig-jag-hoppas-verkligen-att-du-hittar-någon-snart-så-att-du-kan-vara-lika-lycklig-som-jag-blickarna'. 'Vad-är-det-för-fel-på-dig-eftersom-du-är-singel-blickarna'. Tidningarna svämmar över med tips om hur man ska träffa sin själsvän, hur man ska vara, vart man ska gå med mera, med mera.

Nu har även GB lagt sig i.

Glass? tänker man. Vad har ett glassbolag med singel/förhållande att göra?

Mer än vad man tror tydligen.

Istället för att som tidigare nylansera 'gamla' glassar så som Lakritspuck och Top Hat, så har de kommit fram till ett nytt koncept, kallat 'Vårens nya förälskelser', eftersom våren förknippas just med kärlek och förälskelse. Det är en 'must-win siutation' enligt dem själva.

Man kan tycka att det kanske inte var så farligt.

Nej, men tror du att de stannar där?

Inte alls. GB-gubben som står utanför kioskar överallt i landet, som är så känd att alla vet hur han ser ut och vad han betyder, har numera fått en flickvän. Enligt GB kan de mycket väl tänkas att en förlovning ligger i framtiden, och varför inte några kids?

Suck.

Hade jag inte noja innan, så fick jag det nu. Det känns som om någon står och bankar mig i huvudet och skriker åt mig singel=misslyckad, och se nu till att fixa detta. Hur svårt kan det vara liksom?

Själv vill jag bara dra täcket över huvudet, låtsas att jag fortfarande är 20,med massor av tid framför mig, och be den bankande, skrikande jävlen att fara och flyga.

Det går sådar.

Veckans idiot

..eller snarare årets pucko.  Staten. Behöver jag säga mer, egentligen? Men så här, nu vill staten minska A-kassan för dig om du bloggar. För bloggandet tar tid ifrån arbetssökandet. Vill du behålla full a-kassa, så är det säkrast att lägga ned bloggen.

Allvarligt?

Så länge det sitter feta direktörer och kassar in feta löner/bonusar/pensioner, så tänker fan jag skriva mina 5 minuter om dagen, eller vad det nu kan ta.

SÅ GE FAN I MIN BLOGG!!


Tillsammans kan vi!!Varsågod, Lillebror! 

Den bjuder jag på.

No shit..

..är allt jag har att säga. Menar de på allvar att de behövde ett gäng forskare för att komma fram till detta? Det hade jag kunnat berätta, så hade de sparat både tid och pengar.


Köket är nu klart.... och det är då på tiden.  Det ska bli så skönt när allt är precis perfekt, exakt så som jag vill ha det, men det lär väl aldrig hända. Alltid finns det något man kan piffa, eller fixa. Gardiner som kan bytas ut, nya,roligare blommor osv.

Men för tillfället får det duga. Så e're.

Dagens middagKyckling med bönsallad och wasabidip.


Eftersom man (jag) inte har så mycket att göra på dagarna som arbetslös, så blir det såna här intressanta inlägg. 

Men visst ser det mumsigt ut?

RSS 2.0