4 månader & första kräksjukan.

Då är man inte så kaxig. Inte som mamma i alla fall. Mitt hjärta gick i tusen bitar när den stackars lilla pluttan storgrät med kräks i hela ansiktet. Som tur var kräktes hon bara 2 gånger, en gång på kvällen och en gång på natten, men det var tillräckligt tyckte jag. Tyvärr blev jag också drabbad, men jag hade inte lika stor tur. Jag har sprungit skytteltrafik mellan sängen och toaletten, och varit borta för omvärlden i 1 ½ dygn. HU!

Annars var julen bra. Julafton spenderade vi hemma, Filip, jag och Julia, och juldagen spenderade vi hos mamma. Julia tyckte att det var jättekul att riva i pappret, en stund, men tröttnade ganska fort. Tomten brydde hon sig inte heller om. Annat blir det väl kanske nästa år.
Julia äter polskt oblat som det är tradition att dela på julen.


Tomten och alla barnen.

Isa var inte överförtjust när tomten kom, men så fort han började dela ut paket ändrade hon åsikt. Hon plockade snabbt fram alla paket som det stod "Isa" på, hon är inte dum inte. Varje gång ett paket var till Julia kom hon fram och gav det till henne, samt gav henne en stor kram. Lilla snutt-ungen, hon tycker så mycket om sin kusin, och vill gärna vara med och hjälpa till. Bära, mata eller ta av ytterkläderna, allt är lika roligt att få vara med om. Utom att byta blöja, där går gränsen. Då ryggar hon tillbaks och säger: Ewwww, vad äckligt! (Sen kommer hon ändå och smyger bakom ryggen för att få en liten smygtitt! Haha, hon är så rolig!)

Nej, nu ska jag gå och lägga mig och vila upp mig riktigt ordentligt, jag är fortfarande inte helt återhämtad efter kräksjukan. Hoppas att ni alla hade en riktigt god jul, och får ett ännu godare nytt år! Vi är förresten väl förberedda för raketerna här hemma!Läs även andra bloggares åsikter om jul, kräksjuka, tomte, paket, nyår, polskt

God Jul!

önskar alla vi i familjen Cedstam/Brzezinski


Länge sen sist

..och mycket har hänt. Eller nja, kanske inte så mycket, men lite grann i alla fall. Julia har börjat pussa med munnen i tid och otid, och ikväll när vi såg Måns Zelmerlöv på TV, så började hon sprattla med både armar och ben, och pussade som bara den. Det ska börjas i tid, tydligen! Äter gör hon också, som en häst. Allt går ned samtidigt som hon säger "Am", "Nam" eller "Bam". Jag gissar att det är hennes försök att härma mig när jag säger "Nam nam nam".

Vi var i Ullared och handlade där Filip hittade en badstol, vilket var mycket uppskattat. Fröken tycker inte alls att det är kul att ligga i badbaljan längre, utan att sitta upp, det är grejen det! Svårt att få ett kort när hon ler bara, den lilla fisen.Hon har även lärt sig att vända sig om från rygg till mage. Så fort hon fattat grejen gick det fort som bara den. Nu är det lögn att få henne att ligga kvar på rygg, hon bara snurrar runt. Tyvärr har hon ju inte lärt sig att snurra tillbaks än, utan när det blir jobbigt blir hon arg. Jag går då och lägger henne på rygg igen, men *swoosh* säger det, så är hon tillbaks på mage och arg igen.

Hon har även lärt sig att sitta själv. Inte så att hon kan sätta sig upp av egen maskin, men sätter jag henne på golvet så sitter hon kvar. Ibland blir det dock lite för vingligt, eller så vrider hon sig om lite för mycket när hon hör något och då trillar hon. Det gäller att komma ihåg att lägga amningskudden runt henne.Själv hade jag tråkigt en kväll vilket resulterade i att jag klippte sönder en av mina tröjor och sydde en till Julia. Inte den vackraste, men jag är ganska nöjd eftersom jag inte kan sy eller hade några mönster.Nej, det är inte en fläck, det är blixten som gjorde nåt.

Imorgon är det julafton och Filip är överlycklig. Vad Julia kommer att tycka blir en överraskning. Jag gissar på att hon knappast bryr sig nämnvärt. Möjligtvis att hon tycker att det är kul att äta pappret och vifta med snörena.


Läs även andra bloggares åsikter om utveckling, zelmerlöv, pussas, prata, badstol, sy,

Glad Lucia önskar Julia!


Ja jisses...

... vad vissa är dumma. Först var det 'någon' som kallar Filip för kommunist här på min blogg, sedan dyker det upp två prenumerationer, först på 'Röda Fanan' eller nåt sånt, sen 'Internationalen'. Beställningarna är desutom gjorda via mail i augusti, samtidigt som den kommunistkommentaren dyker upp på min blogg. 

Gud, så svårt att gissa vem som ligger bakom. Tycker dock att det är lite roligt att personen ifråga tror att den ställer till med problem för Filip/oss, när det i själva verket inte krävs mer än ett telefonsamtal för att lösa 'problemet'.

Nu är hon vattnad..

..och upptagen i den Svenska Kyrkan. Lilla plutt-Julia som blivit så stor. Middagen vi hade innan dopet var jättetrevlig med massa trevligt folk, dock hade det nog varit ännu roligare om inte värmen pajat mitt i. Det var lite mindre varmt om man säger så, med tanke på att det var -15 utanför.
Lokalen (IOGT-NTO i Skillingaryd) hade som tur var ett rum i källaren med ett pingisbord och en whiteboard, och tur var väl det. Annars hade nog de små (Alla från Brandon 14 år till Isa 4 år) tråkat ihjäl. Brandon och Isa kom tydligen väldigt bra överens, eller som Isa sa: Innan kände inte jag honom, men nu har jag pratat med honom, så nu känner jag honom.

Själv dopet var jättefint och Sofia sjöng underbart vackert. Julia uppförde sig exemplariskt hela tiden, trots lite kink innan vi började. Jag har inte så många bilder ifrån det än, hinthint, Marika ;), så jag snor helt sonika en ifrån Marikas blogg.Hon ser ju sådär road ut. Haha, min lilla pluttis!Julia med sin gudmor/fadder, vad men nu väljer att kalla det. Hennes gudfädrer/faddrar var Johan och Filips lillebror Sebastian.

Tack alla för att ni var med och gjorde Julias dag så fin. (Apropå Julia dop förresten, det var 'någon' som glömde sitt rosa 'Hallo Kitty'-läppglans, undrar vem det kan vara?)

Imorgon ska jag jobba ett pass, och även om jag säkerligen kommer att sakna ett par gosiga små bullkinder, så ser jag fram emot att få sova en hel natt utan att behöva vakna. Skönt!

RSS 2.0