Flytt?

Vi har blivit erbjudna en lägenhet i ett annat område här i Gislaved, och funderar på om vi ska ta den. Egentligen var det ju tänkt att vi skulle flytta till Skillingaryd, men jag har så smått börjat vänja mig vid Gislaved och jag tror att det skulle vara svårt att få en sån här lägenhet i Skillingaryd (finns det?).

Det är en 4:a och det behöver vi verkligen om inte Julia ska behöva sova i garderoben hela sitt liv. Fast det har jag nog glöm att skriva här va? I alla fall, jag har gjort om garderoben till ett rum åt lilla Juli, med förhoppning om att hon ska sova bättre. Än så länge har det gått så där men skam den som ger sig.

Nya lägenheten var det ja, den är större, det är två våningar och ett bilfritt område, nära till skola och så. Vi gick förbi idag och tjuvtittade lite och jag knäppte något kort så nu tror väl alla grannarna att vi är några mongon som smyger runt och smygfotar.


Gården


Framsidan. Inte jättekul med grus kanske, men den är bara vår, och ganska stor. Uteplats med gräs finns på baksidan, men den glömde jag att ta kort på. Iallafall så gränsar uteplatsen till skogen, så där kan säkert den lilla fisungen hitta på massa hyss med sina bröder.


Filip sitter och läser över axeln på mig och tror att det ska hindra mig från att skriva dumma saker om honom.

Hahahahaha, som att det skulle hindra mig: Filip, du är mongo!


Dags för en klippning igen kanske?Funderar på om jag ska ta och klippa av håret igen... Vad tycker ni?

En dag i parkenVi var och matade änderna i parken idag. Julia var ganska så skeptisk till de där små sakerna som gick runt, men sen när fikat kom fram blev det andra bullar. Då klättrade och och klängde precis överallt. En liten huligan äar vad hon är och jag bävar för hur det kommer bli när hon blir äldre. Trots solskyddscréme och solhatt blev fröken allt lite rosig på kinderna, så imorgon ska vi inte vara lika mycket i solen, då ska vi till Filips ex-fru och grilla.

Glad påsk allihop!Världens sötaste lilla bebis!

Day 10: What you wore today

Hahahaha, som att jag skulle visa bild på det? Va?

Jag började dagen med svarta mysbyxor och vit tjöja, men efter att "någon" (läs: Monstret Julia) spottade en mix av hallon/blåbär/äpple över halva bordet och min vita tröja, så var det bara att svida om. Nu blev det ett otroligt snyggt svart linne istället. White Trash FTW!

Den som har bytt mest kläder idag är nog ändå Julia. Från Pyjamas till kläder (body+strumpbyxor-blöja) till nakenfis till tröja+trosor, fortfarande -blöja, till nakenfis igen och pyjamas. Sen gjorde hon en sån muffelfyllare så att det läkte längs en kant, så då fick hon pyjamas nummer 2.

Puh, jag blir ju alldeles matt av att bara skriva om det...

( BTW "muffelfyllare" är när hon bajsar så mycket så att hela mufflan (slidan) är fylld av bajs. Lägg därefter till att hon är lös i magen, förhoppningsvis pga nya tänderna, så har ni bilden klar. Annars kan jag alltid ta en bild nästa gång och maila den, bara att säga till. )

Day 9: Your beliefs

Jag tror nog inte så mycket när det gäller just Gud. Inte heller kan jag med bestämdhet hävda att det INTE inns något gudomligt här i världen. Jag är någonstans mitt emellan. Agnostiker kallas det visst med lite finare ord.

Däremot så hoppas jag.

Jag hoppas att det finns något efter detta, jag hoppas att allt inte bara tar slut den dagen jag slutar att andas och jag hoppas att det är något bra som väntar på andra sidan.

Det kan ju låta lite motsägelsefullt, men det jag faktiskt tror på är:

-Spöken (Andar, minnen, vad än man nu vill kalla dem) Och jag är livrädd för dem.
-Att människor kan vara synska (även om MÅNGA bluffar)
-Att det finns massvis som vi inte vet och kan förklara här i världen.
-Kärlek vid första ögonkastet
-Karma (uppför dig som en idiot och du kommer förr eller senare att få äta upp det)

Vad jag därmot VET är att:

Folk är idioter. Och det finns ingenting som kan reta upp sig så mycket som att lyssna på en urblåst människa vägra inse att hon/han har fel. Det inefattar allt ifrån blåsta blondiner som tror att de är Guds gåva till mänskligheten (speciellt den manliga delen) och aldrig gör något fel, det är alltid någon annan som är skyldig, till idioter som hävdar att människor är olika värda pga hudfärg, sexuell läggning eller religion, och/eller hävdar att massmorden under 2:a världskriget aldrig inträffade. Jag känner (eller rättare sagt "kände") människor av båda dessa typer och det finns en anledning till att dessa människor inte finns i mitt liv längre.

Men nu skulle det ju handla om vad jag trodde på och trots allt detta tror jag på att det finns gott i världen, och trots att detta blev ett rörigt och motsägelsefullt inlägg så hoppas jag att ni förstår vad jag menar.


Day 8: A moment

Många skulle kanske valt ögonblicket då de fick ett pluss på stickan, eller ögonblicket när deras efterlängtade son/dotter lades på bröstet.

Inte jag.

Jag kände inget speciellt då. Det dröjde länge innan jag kunde titta på Julia och känna något överhuvudtaget, men ögonblicket då jag för första gången tittade på Julia där hon satt och lekte och verkligen kände något, var underbart.

Ögonblicket då jag insåg att jag faktiskt älskade min egen dotter var fantastiskt.

Inte bara för att jag äntligen kunde börja ge henne all den kärlek som hon faktiskt förtjänar, utan också för att jag själv kände mig normal igen. Eller ja, mer normal i alla fall.

Vilken lättnad det var!

Jag slapp gå runt och känna mig som någon alien hela tiden. Slapp känna mig uttittad, som om jag hade en skylt i pannan som basunerade ut: Jag är ett freak, jag älskar inte mitt barn!

Visst kan jag fortfarande falla ned emellanåt och tänka "Vad har jag gjort? Hur ska jag kunna ta hand om det här lilla livet?" Ibland kan jag känna att jag saknar livet innan, kravlöst och spontant, men sen tittar jag på det fina lilla ansiktet och det stora leendet hon ger mig och då smälter jag. Hur skulle jag någonsin kunna motstå denna lilla fis?


Mitt lilla hjärtegryn

Babysim


...

Jag har placerat min blogg i Skillingarydbloggkartan.se!

(Kul att veta va?)

Day 7: Your best friend

Min bästa vän?

Jag tror inte att jag har någon "bästa vän". Missförstå mig inte nu, jag har vänner, bra vänner till och med, men att någon av dem skulle vara bättre än någon annan, nej, det tror jag inte.  

Min allra första bästa vän var nog Niklas (samma som första kärleken), sen när jag började på dagis var det Anna Bengtsson som var min bästa kompis. Jag kommer inte ihåg så mycket om henne förutom hennes namn, att hon hade kort hår och att killen jag var kär i (Erik) var kär i henne. Värsta triangeldramat redan vid unga år!

Något som en del kanske tycker är konstigt är att jag fortfarande är väldigt bra vän med ett ex. Ett tag pratade vi i telefon nästan dagligen. Det finns t.o.m pojkvänner som blivit riktigt avundsjuka och försökt få mig att sluta prata med honom (Inte Filip dock), men det kommer aldrig att hända. Även om vi inte pratar så ofta längre, så är han ändå en av mina nära vänner. Han har funnits i mitt liv i över 20 år, och aldrig att jag skulle ändra på det för att någon säger så.

Jag har aldrig riktigt förstått det där med att man måste vara ovänner bara för att det är slut. Min mamma är till exempel vän med ett annat ex till min pappa, och jag har blivit vän med ett av Filips ex (mamman till hans barn). Hon kommer ju alltid att finnas i min närhet, våra barn är syskon, så varför göra det svårt för sig? (Nu är hon också en normal människa, utan minsta tillstymelse till bitterhet och agg, så det är inte speciellt svårt.)

Nej, mindre hat och mer kärlek så blir det bra tillslut.


Day 6: Your day

Jaha, min dag var det alltså. Jag kan säga att min dag idag har varit otroligt ospännande. Julia och Filip höll mig vaken halva natten, vilket resulterade i att jag var som en zombie den första delen av dagen. Dock får man göra sitt bästa och försöka roa den lilla fis-ungen bäst man kan. Det smidigaste sättet att roa henne, utan att behöva anstränga sig så mycket just nu, är att sätta på musik. Då kommer hon krypande och vill komma upp i knät, sen sitter hon där och dansar (gungar fram och tillbaks) med ett stort leende. Ibland vänder hon sig om och ger mig en stor, kladdig puss för att sedan återgå till gungandet.

Efter en gemensam tupplur efter lunch (kyckling och couscous till Julia, soppa till mig) gav vi oss iväg på en liten promenad till Lidl via hästhagen. Julia tycker det är väldigt intressant att titta på hästarna, även om hon nog inte förstår så mycket. Det är något som rör sig och det räcker för henne.

Efter middagen bestämde vi oss för att göra en paj till imorgon av resterna av dagens soppa. Om det blev bra eller inte får vi se imorgon. Sen var det dags för kvällsbadet, och Julia plaskade på för fullt. Hon fick hålla lite i duschslangen själv och var faktiskt väldigt duktig. Visst kom det lite i ansiktet, men även på magen och ryggen. Hon var så söt så när hon satt där och duschade sig själv.

Nu är det kväll och jag sitter och tittar på 112 Poliser, men snart är det dags för sängen. Jag hoppas verkligen att Julia kommer sova bra inatt så att jag kan få sova lite grann i alla fall.

Mer spännande än så här blir det inte. Skillnaden är att vissa dagar åker vi till mamma, andra åker vi på babysim eller mammaträffar.

Day 5: Your definiton of love

Ja du, denna var inte enkel. Det finns ju så många olika sorters kärlek. Vi har kärleken till familjen (mamma, pappa, syskon o.s.v), kärleken till sin partner, till sina barn och kärleken till sina vänner.

Jag tror att kärlek (generellt) är när man trivs ihop, när man kan skratta, gråta eller bara sitta i varsitt hörn av en soffa med varsin bok utan att det känns konstigt. När man vet att den andra finns där, oavsett vad, precis som du själv ställer upp för den andre, även om det finns perioder då man inte hörs av/ses lika ofta som förr. När man känner att livet skulle vara så mycket tråkigare om inte den andra personen fanns i ens liv.

Om man med kärlek menar den mer romantiska kärleken så tror jag att kärlek är att kunna känna fjärilar i magen, även om man varit tillsammans i 50 år. Att man förutom den vänskapliga kärleken även känner att hjärtat kan slå lite fortare när man ser in i sin älskades ögon, när man känner sig ensam och längtar så fort den andre inte är där. Att inte kunna leva utan den andra, det gör ont i hjärtat av att bara tänka tanken. Att man kan bråka och vara ovänner, men att man alltid hittar tillbaks till varandra.

Jag personligen kan bli rosenrasande på Filip, han kan driva mig till vanvett emellanåt, men när jag rasat klart så står han där med öppna armar och väntar. Han ska ha all cred för att han klarade av mig under mina 9 månader som gravid, DET är kärlek. Jäklar vad arg jag kunde vara, för att sekunden senare bryta ihop och bli en pöl av tårar och snor. Råkade han nämna något om att det inte gjorde något, det var ju bara hormoner, så blev jag till ett argt monster igen, och förklarde högljutt att det var "inga jävla hormoner, det är du som är dum i huvudet! Du fattar ju ingenting!". Det kommer vara ett mirakel om han går med på att Julia ska få ett syskon någongång i framtiden!


Day 4: What you ate today

Frukost: 2 rostade mackor med leverpastej och ett glas vatten (Vi hade slut på té)
Lunch: Soppa
Middag: Köttbullar och potatismos och lingon

Det här måste ju vara det avgjort intressantaste inlägget någonsin... *ironi*

Day 3: Your Parents

Mina föräldrar var det ja.

Min mamma heter Mari, 50 år och jobbar inom vården. Hon är numera gift med min styvfar och bor i fint hus. Hon har alltid jobbat hårt och försökt ge oss det bästa, även om vi inte alltid kunnat få de där tuffa adidasbyxorna med 3 ränder, utan vi fick kopiorna, köpta på Storkens i Skillingaryd, med 4 ränder. En gång lyxade mamma till det och jag fick ett par sprillans nya Björn Borg-skor, som var högsta modet när jag var 15 år. Låt mig säga som så att hon var inte glad när jag kom hem några dagar senare med stora hål i sulorna eftersom jag åkt moppe och släpat fötterna. Å andra sidan blev hon desto gladare när jag och Angela stötte på henne ute på byn en dag, och Angela säger: Oj, jag trodde du var en tonåring! Mamma var då närmare 40. Andra har påstått att min mamma är en MILF, men det är inget som jag vill höra. Herregud!

Pappa heter Lars, är 49 år och jobbar på Citypendeln. Fråga mig inte med vad, för jag har ingen aning. Sist jag hörde så var han någon slags projektledare, men det var åratal sen. Vad jag däremot vet är att han började sin karriär med att städa på pendeltågen, sen har han arbetat sig uppåt via lokförare och något på lokledningen till där han är idag.  Tänk vad roligt vi tyckte att det var att få åka med framme i loket när pappa körde. 
Idag är han gift med Carina nr.2 (Carina nr.1 var han gift med i början av 90-talet, och avlade mina söta småsystrar) Han och mamma delade på sig när jag och lillebror var riktigt små, och jag har inget minne av dem tillsammans. Mitt första minne av pappa som jag kan komma ihåg är samma dag som han flyttar. Jag minns att jag tog min röda lekback och bar ut till släpet. Pappa flyttade tillbaks till Skogås, och jag minns att det fanns en lekplats med en sjörövarskepp i närheten. Vilken lycka för två små snorungar!

Dessa två människor träffades alltså någongång på 70-talet och höll sedan ihop i 8, eller var det 9 år, och skapade tillsammans mig och min bror.

(Jag blev liiite bättre, om jag får säga det själv.)


Day 2: Your first love

Min första kärlek hette Niklas och vi bodde grannar i Viksjö. Jag var 2 (3?) och han var två år äldre. Vi brukade leka, och på sommaren badade vi tillsammans i den uppblåsbara poolen vi hade på baksidan. När jag var 3 flyttade vi ihop. Jag rensade ut en låda åt honom och han kom hem till mig. Tyvärr varade det inte så länge, när det blev kväll och mörkt ville han hem till sin mamma igen. När jag tänker på Niklas så tänker jag också på glassbåtar, jag vet inte om det var hans mamma eller min som hade dem, men det har fastnat ett minne av att vi äter glassbåtar en sommardag. Annars minns jag inte så jättemycket, jag minns att han hade en syster som hette Linda och att hans pappa hade en motorcykel (väldigt häftigt!)

Min första kärlek när jag blev lite äldre var Anders. Jag var 15 och han var 16. Första gången vi verkligen pratade var på det sista UG:t i Skillingaryd. Efter ett tag kysstes vi, sen hände det inget mer. Han skulle nämligen gå på toaletten och kom aldrig tillbaks. Det visade sig senare att han blivit utslängd eftersom han var onykter, men det visste ju inte jag då. I vilket fall som helst blev jag kär i honom den kvällen. Kär och olidligt blyg. Kanske hade vi blivit tillsammans tidigare om jag vågat titta på honom istället för att stirra ned i marken så fort han var nära, eller om jag vågat säga 'Hej' i alla fall. Det gjorde jag inte, och han hade ingen aning om att jag gillade honom förrän ungefär 2½ månader senare, då hans kompis Jan fick för sig att jag sagt något dumt om honom (Anders alltså) på en fest. Han tryckte upp mig mot en dörr och gapade om att jag skulle ge fan i att snacka skit och allt vad det nu var. Jag förklarade väldigt tydligt för honom att jag minsann inte alls sagt något dumt, jag var ju kär i honom, och detta hörde Anders, eftersom han precis sett vad Jan höll på med och kom för att säga åt honom att lägga av. Ungefär 2 veckor senare blev vi tillsammans. Jag älskade honom med hela mitt 15-åringa hjärta, och även om det inte alltid var perfekt så hade vi det bra.  

Tyvärr försvann kärleken till honom efter 9 månader. Kärleken till honom som pojkvän ska kanske tilläggas, inte kärleken till honom som vän. Jag kommer aldrig glömma den dagen då jag var tvungen att säga att jag inte älskade honom på rätt sätt längre, och hur ledsen han blev. Jag kände mig som världens hemskaste människa som sårade honom så, och jag kan fortfarande i denna dag känna ett styng i hjärtat när jag tänker på det. Även fast både han och jag har gått vidare för LÄNGE sen. Jag tycker inte om att göra folk ledsna och besvikna.

Den första kärleken har alltid en speciell plats i hjärtat, och kommer nog alltid att ha.


Klappa händerna när du är riktigt glad...


RSS 2.0