3 månader

är vår lilla skrutta snart. Det betyder att man får börja på babysim, så på torsdag när jag och mamma ska åka till Jönköping och IKEA, så tänker jag svänga förbi någon babyaffär och inhandla hennes allra första små badkläder. Vi får väl se vad som finns.

Denna vecka kommer lilla Julia att få resa runt mycket. Idag var vi hos mamma, där även morbror Johan, kusin Isa och Marika var, på tisdag blir det att åka till Skillingaryd för att gå på Småfolket (Öppna Förskolan typ), på torsdag ska vi till Roland på kalas, eller ja, det är väl mest så att 'tanterna' där vill gosa med Julia, sen åker vi till stan som sagt. På lördag tänkte jag att jag skulle försöka få med Filip till simhallen så att Bebis kan få bada. Om jag får gissa så vill hans pojkar också bada så han får nog helt enkelt inse sig besegrad.

Annars har jag fått prova på livet som ensamstående mamma, mer eller mindre, den senaste veckan. Först var Filip bortrest, sen kom han hem med magsjuka, och det vill vi INTE ha. Han fick helt enkelt hålla sig på avstånd. Ibland kunde jag komma på honom med hur han satt och tittade på Julia, med stora hundögon, och suckade: Jag saknar min lilla dotter! Behöver jag säga att han nästan ryckte henne ifrån mig när han väl frisknat till?


Julia tittar på Baby Einstein. Lurarna var bara för att inte störa Filip som tittade på egna barnprogram.

Allt var inte bättre förr

Nog för att jag brukar tycka att barnprogrammen förr var bättre förr, men vissa undantag finns allt. Kommer ni ihåg dessa?Usch, vad jag inte gillade Skrot-Nisse. Vilket hemskt program!

Mongot i Malmö

Är det någon som tvivlar på att Malmö-mongot röstade på något annat än SD?

Nej, tänkte väl det.

SD-anhängare är mycket, men kända för sin intelligens är de inte.

Att det ska vara så svårt...

...att hitta en bra lokal till dopet, eller rättare sagt dopfikat, samt en middag kvällen innan. Det enda vi hittat än så länge är IOGT-NTO, vilket betyder ingen alkohol. Det stör inte mig, men det hade ju varit trevligt att kunna bjuda på vin eller öl till maten.

Nu har jag äntligen hittat ett annant alternativ, håll tummarna att det är ledigt. ( Vill inte säga för mycket, man vill ju inte jinxa det liksom )

Annars har jag svårt att sova. Vette fan vad Filip ätit idag, men jisses! Det var som att gå in i en vägg i sovrummet. Nu har jag två alternativ, riskera gasförgiftning eller ligga på soffan och vakna hela tiden och vara helt trasig imorgon... Pest eller kolera, vad väljer man?

Men då...

Så typiskt. Här hade jag äntligen tagit mig samman och börjat skriva ett inlägg, så stänger Filip ned. Nu var det kanske inte helt hans fel, eftersom jag gått ifrån datorn en stund, men liiite i alla fall.

I alla fall, här händer inte mycket. Samma sak varje dag. Så här ser vårt schema ut:

05.00-06.00 Någonstans här emellan vaknar Lill-Fisan för sitt första mål. Filip går upp och matar, byter blöja och sen somnar de om igen.

8.30 Julia vaknar 'på riktigt' och vi går upp och sätter oss i soffan för lite mys.

09.00 Frukost för Julia.

Efter den byts det igen och kläs på, och sen blir det lek i babygymmet för att mamma ska hinna äta också. En liten snabb powernap hinns också med.

12.00 Lunch

Efter den tar vi en promenad på en timme, sen läser vi lite bok.

15.00 Mat igen

Lek, mys, prat och sov, sen kommer pappa hem, och vi vuxna äter middag

18.00 Julias middag

Ännu mer lek, mys och prat,lite sovande, ibland ett bad men mest relax.

21.00 Kvällsmat, pyamas och god natt.

Mamma får kvällen för sig själv, och Julia sover tills det är dags att börja om igen vid fem/sextiden.

Inte någon lattemamma här inte, men det är ju lite svårt att vara det i en sån liten håla som man bor i.


Julia ligger och pratar

TatueringJulias lilla hand. Skit, vad ont det gjorde...

2 månader

Idag fyller lill-snufsan hela 2 månader. Hjälp vad tiden gått fort, fast ändå inte. Jag kan knappt komma ihåg hur det var utan henne, och då var det 'bara' 2 månader sen. Varje dag händer nya saker och hon hänger med mer och mer. Igår var nyheten att hon "pratade" med mig riktigt länge och högt, och dagens nyhet är att hon ska stå i knät. Ligga eller sitta och skittråkigt, det är bara stå som duger, sen pratar hon och blåser spottbubblor, det senare lite mindre fräscht, men det var bara att sätta på haklapp, så funkar det med.Det är såå skönt att bli kliad på ryggen


RSS 2.0