Bortskämd bebis

Gissa om lilla Padulen blev bortskämd hos sin morfar? Inte nog med att hon fick massa kläder, en docka och ett besök på Junibacken, hon blev totalt bortskämd när det gäller uppmärksamhet också. Alla, speciellt Sofia, hade längtat efter henne (och givetvis Isa med för den delen) så det blev mycket gosande och lekande. Dock tror jag att det var lite sent att åka upp på eftermiddagen, man ska nog åka på förmiddagen, för Julia hade väldigt svårt att komma till ro på natten. Hon hade ju sovit hela vägen i bilen!


Vi packar inför helgen


Fina flickor som leker på morgonen


Första tågresan för Isa och Julia. Spännande var det!

Jag ska lägga upp fler bilder, bl.a ifrån Junibacken, men jag orkar inte just nu. Jag tror att jag ska gå in och göra Julia sällskap i sovrummet för en liten tupplur innan det är dags att åka på återträff för mammagruppen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Stockholmshelg

Imorgon åker vi till Stockholm hela familjen, eller rättare sagt familjen Cedstam, jag och Julia, Johan ,Marika och Isa. Moster/faster Sofia har längtat som bara den och kommer nog att gosa ihjäl både Julia och Isa. Innan dess ska vi dock åka på babysim igen. Jag hoppas att Julia kommer att tycka det är lika roligt som förra gången.


Tävling

Min bebis vill bli fotomodell för en dag. Rösta här om ni vill!

Eller här om länken inte fungerar: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=40201

Mystiskt, mystiskt

Det har hänt ett par gånger att det varit blött i sängen när jag hämtat upp Julia. I sängen och på hennes rygg, fast inte hela ryggen utan en bit under nacken till en bit ovanför blöjkanten, i mitten typ.

Jag undrar, kan en liten unge verkligen punktsvettas så, och så mycket så att det blir riktigt blött?

Hon har inte kissat igenom blöjan, för den har varit torr, och hur skulle hon kunna kissa sig själv en bit upp på ryggen? Sist jag kollade så hoppar inte kiss, speciellt inte om man ligger på ryggen. Inte heller luktar det något om det. 
Hon kan inte ha kräkts, för hade hon kräkts och sen vänt på sig och lagt sig i det så skulle det ju vara blött fram och på sidorna också. Sen lämnar ju kräks fläckar, eftersom det är mat som kommer upp. Nu blir det visserligen fläckar, men de syns nästan bara om man håller dem mot ljuset, och då ser de ut som svett, så där svagt, svagt gulfärgade ni vet.

Det verkar som att jag har ett mysterium att lösa!

Onödigt och totalt töntigt

Vad gör man när man inte har något bättre att blogga om? Jo, man svarar på en fjantig enkät som har den lilla tvisten att man bara får svara med ett enda ord.

Här kommer den:

1. Var är din mobiltelefon? Soffbordet

2. Var är din andra hälft? Sängen

3. Ditt hår? Bedrövligt

4. Din mamma? Snäll

5. Din pappa? Rolig

6. Det bästa du vet? Lugn

7. Din dröm inatt? Konstig

8. Din dröm/ditt mål? Lycka

9. Rummet du är i? Räligt

10. Din hobby? Böcker

11. Din skräck? Spöken

12. Var vill du vara om sex år? Hemma

13. Var var du igår kväll? Soffan

14. Vad är du inte? Utsövd

15. En sak du önskar dig? Sol

16. Var växte du upp? Viksjöstockholmskillingaryd

17. Det senaste du gjorde? Facebookade

18. Dina kläder? Sköna

19. Din TV? Tjock

20. Ditt/dina husdjur? CP

21. Din dator? Funkar

22. Ditt humör? Svajande

23. Saknar någon? Ja

24. Din bil? Gul

25. Något du inte har på dig? Kalsonger

26. Favoritaffär? Ullared

27. Din sommar? Obekväm

28. Älskar någon? Ja!

29. Favoritfärg? Rosa

30. När skrattade du senast? Idag

31. När grät du senast? Förrgår

GRATTIS!!!!

En STORT grattis till Johanna och Mattias som fick världens sötaste lille Anton idag!! Jag är faktiskt lite avundsjuk för att de har en sån liten snuttis när min bebis börjar bli så stor...

Jisses

Idag började Julia på babysim.

Om hon tyckte att det var roligt? Jo, det kan man väl säga.

Hon sprattlade och plaskade så mycket så att jag var tvungen att gå ur ringen och ställa mig lite bakom alla andra för att hon inte skulle skvätta ned de andra bebisarna.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Trött, tröttare, tröttast

De tre första månaderna under Julias liv sov hon mer eller mindre hela nätterna. Sen hände något och hon började vakna, ibland bara en gång ibland varje timme, på natten. Dock var det bara att köra in nappen i munnen på henne så somnade hon om. Någongång försökte jag ignorera henne för att se vad som skulle hända. Hon vaknade då helt och låg och pratade en timme. BVC tyckte att jag skulle låta henne ligga och prata, istället för att gå upp och ge napp varje gång, men då ser ni, då ändrade hon (Julia) sig. Då började hon gråta istället, och då har man ju inte så mycket val, det är bara att pallra sig upp.

Nu har hon tagit ett steg till, nu har hon lärt sig att vända och vrida sig i sängen. När hon hamnar på mage, eller hamnar på fel håll i sängen, blir hon förbannad. Nu kommer det roliga i kråksången, det räcker nämligen inte att bara vända tillbaks henne och stoppa in nappen, nej då. Hon är som en liten jäkla spänd fjäder, varje gång man släpper henne far hon tillbaks till utgångsläget, d.v.s på mage och förbannad. Om jag lägger henne nära spjälorna så att hon inte kommer runt, ja då blir hon arg över det istället. Oftast vaknar hon klockan 22, 02 och 04. I natt var jag uppe och vände och stoppade in napp 6 gånger vid varje vaket tillfälle. Sen vägrade hon somna om efter morgonflaskan, vilket hon normalt gör, utan bara vände och blev arg. Alla som känner mig vet hur pigg jag är om mornarna, och kan också tänka sig hur glad jag var.

Jag har inget emot att gå upp tidigt, om den förbaskade skitungen bara hade kunnat sova på nätterna!Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Beslutsångest

Jag sitter och funderar på en sak. Om jag ska eller inte. Om jag har orken, talangen eller ens något så enkelt som något att säga. Jag har funderat ett bra tag, pillat och pulat och det finns en del klart. Om jag har någongång blir klar så lägger jag ut det.

?

18 besök, men bara 2 som svarat. Jag, Johan, Marika och Filip, det blir sammanlagt 6-7 besök (beroende på om Filip surfat på mobilen eller inte.) Är resten spöken?

En liten fråga

Vilka är ni som läser bloggen?

Jag har mellan 20-25 unika besökare varje dag. (Se upp alla Blondinbellor och Kenzor, här kommer jag liksom. ;D) Jag kan lista ut cirka 10 stycken läsare, vilka består av familj och vänner, men vilka är ni andra? Kan ni inte lämna en liten kommentar, inget fancy behövs, det hade varit roligt att få veta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Som en flipperkula

Tänk vad saker och ting kan förändras fort. Helt plötsligt en natt började Julia att fara runt i sängen som en liten flipperkula, och man vet aldrig hur man ska hitta henne nästa gång man tittar till henne.Jag undrar vem hon ärvt det av, inte kan det vara hennes mamma i alla fall.

Lill-Fisan har nu 2 små tänder som tittar fram, och har man tänder, måste man ju borsta dem. Än så länge protesterar hon inte, vi får väl se hur det går när det ploppar fram lite fler.Eftersom hon emellanåt försöker sno tallriken när hon äter så tänkte jag att hon skulle få lov att kladda lite en dag. Det blev betydligt mindre kladd än vad jag hade trott, hon höll mest i tallriken och försökte tugga på kanten. Men en lycklig liten bebis, det var hon!

Många bilder blir det när man inte uppdaterar så himla ofta, men nu är det den sista, jag lovar! Vi var hos mamma idag och hälsade på, och Julia fick chansen att leka lite med sin favoritmorbror.
Min stora flicka!

Min lilla flicka börjar verkligen att bli stor. Nu har hennes första lilla tand ploppat upp, och  så som hon kämpar på när hon ligger på golvet så tar det nog inte lång tid innan hon börjar krypa. Annars är det en stor favorit att fara runt i gåstolen. Det är inte alltid det går åt rätt håll, men skam den som ger sig. Förr eller senare kommer hon dit hon tänkt sig.


Det är gott att gnaga när tänderna kliar.
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Funderingar

Ibland undrar jag varför man orkar lägga energi på saker man inte kan förändra.  Jag förstår mycket väl att man inte kan älska alla här i världen, och att det finns människor som man verkligen INTE har speciellt varma känslor för, av en eller annan anledning. Och det finns ingen som kan skylla på en för att man känner så, men det jag inte förstår är hur man ständigt orkar reta sig och störa sig på dessa människor, istället för att ignorera dem, eller om detta inte är möjligt, se till att ha så lite som möjligt med dem att göra. Det måste ju vara så otroligt energikrävande att ständigt gå runt och vara förbannad? Men visst, det är upp till var och en vad man vill göra, det enda som jag tycker är lite tråkigt är att små barn blir indragna och går runt och säga: Min mamma tycker så här om dig/min mamma säger att du är si och så/min mamma tycker att du ser ut så här.

Annars kilar livet på som vanligt här. Vi kryade oss ifrån kräksjukan lagom till att Filip sjuknade in i blindtarmsinflammation och fick åka in till sjukhusat, där han stannade i 2 dagar. Han blev inte opererad utan fick antibiotika, vilket jag aldrig hört talas om att man ger mot blindtarmsinflammation. Jaja, vi får väl hålla tummarna och hoppas att den inte kommer tillbaks. Sen kom pojkarna tillbaks hit efter att ha varit hos sin mamma över jul, och det första som händer är att de båda börjar kräkas. Uppenbarligen måste vi ha haft kvar lite bakterier här sen vi var sjuka, så nu var det deras tur. Idag är första dagen som alla är friska, låt oss nu hoppas att det håller sig så!

Julia har fyllt hela 5 månader och håller låda hela dagarna. Hon älskar att hoppa i sin hoppgunga, eller sitta i gåstolen och pilla på sakerna. Ju mindre saker desto roligare att pilla på. Även våra ögon, näsor och munnar ska utforskas. Att ligga nakenfis är också en stor hit, och hon är hur nöjd som helst. Vi andra är väl kanske lite mindre nöjda emellanåt, när hon vänder upp rumpan och fiser. Eftersom hon börjat äta riktig mat nu, så luktar fisarna också därefter. Hua!


Tiden går alldeldes för fort, redan 5 månader sen hon var så här liten och pluttig.

Annars hoppas jag att stackars Marie blir bättre snart, som totalt har sabbat sin rygg och ligger inne för det. Jag hoppas att jag kan åka och hälsa på snart, jag vill bara vänta ett par dagar till, så att jag inte kommer med några kräksjukebakerier, jag tror inte att det skulle uppskattas!Läs även andra bloggares åsikter om funderingar, ogilla, barn, energi, känslor, kräksjuka, sjukhus

RSS 2.0