Min prinsessa

imag0611 (MMS)

Äntligen hittade jag en sånt här lektält, som jag har letat! Det var meningen att hon skulle fått ett i julklapp, men då fanns de givetvis ingenstans att hitta. Idag hittade jag i alla fall äntligen ett på Jysk när jag egentligen letade efter något helt annat.

Yes!

När Julia fick se det på sitt rum sprang hon rätt in med ett litet tjut. Stor succé, med andra ord! Efter godnattsagan stack hon in igen istället för att gå och lägga sig i sängen. Min lilla plutta!

Nu ligger hon i alla fall i sin säng och snarkar, och jag hoppas att hon tänker stanna där i natt. Hon har varit lite krasslig de senaste dagarna och har då sovit väldigt dåligt. Hon vaknar på nätterna och vill inte alls somna om, om hon inte får sova i vår säng, så de de senaste nätterna har hon legat med mig och sparkats (Filip har legat på soffan, den klenisen).

Jag håller tummarna och hoppas!


En liten varning...

Så där apropå slängda jackor, skor och hormoner. En dag kommer Julia att få ett syskon. Det betyder alltså att jag kommer vara gravid igen och ha hormoner från helvetet igen.

Jag bara säger.

Stor succé!

imag0599 (MMS)

Julia älskade sina sångkort, till att börja med att sitta och plocka med och "räkna" (Een, Åå, Een, Een), sen att sjunga. Jag visade henne korten ett och ett samtidigt som jag sjöng sången på och hon fattade fort och plockade upp och visade mig så att jag skulle sjunga. Döm av min förvåning när hon plockade upp "snigelkortet" och sa: "akta akta"! Det är inte en sång jag sjungt för henne, mer än när jag visade korten, så det måste hon lärt sig på dagis

(Tyst Marika, man FÅR faktiskt säga dagis, på Julias dagis säger t.o.m fröknarna det).

Jag får nog fråga det när jag hämtar henne idag.


Sångkort till Julia

imag0588 (MMS)

Pysslade lite på kvällen och gjorde 3 "sångkort" till Julia. Fler ska det givetis bli, men sängen blev alltför lockande i kväll. Kan ni gissa vilka sånger det föreställer?

(Marika, du får inte "gissa" för du vet redan. )


Lite morgonmys!

img_0148-1-1-1 (MMS)

Tänk så fantastiskt egentligen, kissen är försvunnen i 5 år och sen hittar jag honom på en loppis. Min lilla gos! :)


Lite kvällsnöje

imag0583 (MMS)

Äntligen har jag lyckats komma på något bra ställe att göra av alla dessa små Pixi-böcker. En liten kartong, lite färg och fantasi så blev det så här fint. Nu återstår bara att lära Julia att böckerna ska ligga där oxå...


Min stora dagistjej!

imag0577 (MMS)

"Nej, mamma, jag har inte tid att gå hem nu. Du ser väl att jag är upptagen?"

Vad tog min lilla tjej vägen, och när kom den här stora tjejen? Även fast hon inte är så pratglad på dagis (enligt fröknarna) så kommer hon hem med nya ord varje dag. Igår var det "banen" (barnen) när jag frågade henne vem hon lekt med, idag var det "låla" (måla). Innan dess var det "tona" (stora), "daade" (dagis) och "månna månna" (många många). Då har hon bara gått på dagis i tre veckor! *suck*


Ett stort mysterium...

Tänk så mycket vi som människor åstadkommit genom tiderna egentligen. Vi har byggt pyramider, skickat människor upp i rymden och sett in i den minsta atom. Helt fantastiska saker.

Då kan man ju undra varför det ska vara så förbannat svårt (för män) att ställa sina skor i skohyllan, plocka in disk i diskmaskinen eller ens se att soppåsen behövs tömmas. Man kan tjata, böna och be tills man blir blå och tungan ramlar av, ändå sparkas skorna bara av innanför dörren så att man får kliva över dem. Jag har sån god lust att bara ta dem och kasta ut då inget annat har hjälpt. Det kanske skulle vara något?

Räkna till tio....

imag0578 (MMS)

Jag: Julia, kom nu! Vi ska gå in.
Julia: Hejdå! *springer åt andra hållet*


Ge mig ett jobb!

I mina drömmar finns det ett speciellt jobb som jag skulle vilja ha, men chansen känns liten. Dock är hoppet det sista som dör (sägs det), så jag har inte gett upp än. Annars är det väl inom vården som det finns jobb, men fyyy! Jag är verkligen inte en människa som är gjord för att torka andras rumpor och det är verkligen den absolut sista alternativet.

Annars är jag tillsammans med världens största barnrumpa. Igår.kväll, när vi skulle sova, låg han och lekte "luften är fri" (han säger "lekte", jag säger "irriterade") och när jag blev irriterad fick jag höra att jag var barnslig. Mm, eller hur... Jag är tillsammans med en 7-åring. *suck*

Lycka är...

imag0566 (MMS)

... att få en pall så att man når att leka med vattnet.


Hemskt sugigt...

...att man inte kan länka på blogg.se ifrån mobilen. Då hade det blivit lite enklare för alla latisar att läsa blogginlägget jag tipsade om innan. Det får en verkligen att tänka efter lite grann och inse hur fort det kan hända en olycka. Bara tanken på att något sådant (eller något annat för den delen) skulle hända Julia får det att knyta sig i magen på nog och hjärtat slår fortare. Är det så det ska vara nu, kommer jag alltid att vara så här.nervös, för isåfall vet jag inte hur jag ska klara av hennes tonår.

Åh, herregud så hemskt!

Läste just detta som en bekant skrivit, och jag blev ett bölande vrak. Det måste vara varje förälders värsta mardröm att något ska hända ens barn.

http://w-collection.blogspot.com/2012/01/vi-har-bara-livet-till-lans.html

Gissa om man vaknar ordentligt...

imag0554-1 (MMS)

...när busfröken går runt och bankar på grytlock klockan sju på morgonen. Verkligen det man vill höra så tidigt på morgonen.


På besök hos Lorena och Evelyn. Och ännu m...

imag0551-1 (MMS)

På besök hos Lorena och Evelyn. Och ännu mer bus och pulkaåkning. Synd bara att Julia var en liten suris och bara ville vara med Christopher hela tiden, den stackarn fick aldrig åka själv.


Roligt att busa ute i snön!

imag0546-1 (MMS)

Äntligen kom snön och Julia kunde inviga sin pulka och snowracer. Roligast av allt var nog att få åka med killarna, jag undrar vart det här kommer att sluta. *puh*


Julia charmar killarna!

imag0550-1 (MMS)

Lägger upp lite bilder ifrån helgen. Christopher hade en kompis med sig och Julia var överlycklig gör att det kom TVÅ stycken som lekte med henne. Hon tvingade dem att läsa för henne, pussla med henne och t.o.m låta henne kamma håret på dem!


Syskonkärlek!

img_1012 (MMS)

Julia blev så till sig när Christopher kom att hon absolut inte skulle sova när det var dags. Det var ju MYCKET roligare att stanna uppe och busa med honom. Att han sen hade en söt liten kompis med sig så att det fanns två som busade med henne gjorde ju inte saken sämre.


Hahaha!

imag0526-1 (MMS)

Fröken Surhuvud fick en litet sammanbrott innan och gick och ställde sig framför spegeln och tjöt. Väldigt synd att jag inte lyckades fånga det på ett bättre kort, men hon upptäckte mig när jag försökte smyga närmare. Jag undrar vad som flög igenom huvudet när hon stod där och tittade på sig själv gråta?


Idag...

tumblr_lx36pziec (MMS)

Idag...


Men sen kommer det skrattet...

... och allt är förlåtet. Man kan inte låta bli att skratta med!


Vissa dagar är roligare än andra...

imag0510 (MMS)

Ta ett djupt andetag och räkna till tio...


Ett bölande vrak

Ja, det är precis vad jag kommer att vara på varenda framtida luciatåg, uppträdande, och skolavslutning om det ska fortsätta så här! Innan höll jag på att börja gråta när jag såg reklam för nåt sportpris (folk som hurrade och var tlada för att de vunnit typ VM-guld), sen upptäckte jag, när jag var i stan, att det var julgransplundring och att Julia nu missar den eftersom jag inte haft koll på det. Att hon redan plundrat idag på dagis, och att det var så förbannat kallt att vi hade frusit ihjäl, det har inte med saken att göra tydligen, läppen började darra ändå.

Förbannad!

Jag blir bara så förbannat arg på folk som inte har vett att uppföra sig. Som sitter och pratar skit om andra hela dagarna och som är så jävla självupptagna och egocentriska att de inte ser vem det är som egentligen far illa. Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan sitta och fylla sitt barn med skit om dess pappa och hans nya familj, eller tror man att de inte hör? Eller är man så jäkla körd att man inte bryr sig? Skit samma om jag hatar mitt ex, inte fan skulle jag förstöra min dotter för att få min hämd! Hur mycket hjälp behöver man inte om man, trots ny kärlek och nytt barn, inte har något bättre för sig att försöka förstöra för andra? Hur kul kan det var för den nya mannen att ständigt behöva höra massa om sin föregångare, någon som hon aldrig verkar vilja släppa taget om. Är det verkligen äkta kärlek, kan man ju undra, eller är man bara tillsammans med honom för att ha någon? Jag skulle aldrig vilja vara tillsammans med en sån bitter människa, det är då ett som är säkert, och jag är säker på att den en dag kommer att explodera i ansiktet och då får man skylla sig själv! Och att ovanpå allt sätta sitt barns hälsa på spel för att jäklas med exet, det är bara helt jävla sinnessjukt. Skita i läkartider och jag vet inte vad. Jag kan ärligt säga att allt detta visar mig är att allt prat från förr var bara skitsnack, då skulle det minsann inte gå till så, och folk dom höll på så borde bli av med sina barn. Det är så jäkla lätt att sitta på sina höga hästar och peka på andras fel, men låt nog säga en sak: DET HAR GÅTT FLERA ÅR, DU HAR EN NY FAMILJ, SLUTA UPPFÖRA DIG SOM EN BORTSKÄMD FJORTIS OCH BÖRJA UPPFÖRA DIG SOM FOLK! DET ÄR BARA PATETISKT SOM DU HÅLLER PÅ.

RSS 2.0