'Vattenkrig' med syskonen

Det var lite varmt när jag var i Skåne, och någon kom på den otroligt briljanta idéen att om man förlorade poäng i spelet så blev man nedsprutad av vattenslangen. Det blev dock lite kallt i slutet, eftersom vattnet knappast var uppvärmt.

Lilla Fia och hennes Niklas (?)Johanna och Gustav. De är precis på väg att missa och bli nedsprutade.Johanna blev blöt... Kolla handen och benet. :)Tyvärr så försvann ju värmen efter den här helgen, jag vet inte om vi kanske skrämde bort dem.  Förhoppningsvis kommer den väl tillbaks snart, så att jag kan få trycka in en timme eller två på stranden innan eller efter jobbet.

High Chaparral

Så här kommer då de utlovade bilderna. Jag orkar inte skriva några kommentarer, jag är lite trött efter en sen kväll med alkohol igår, och sen upp tidigt för att jobba idag. Ni får fråga om det är något ni undar över.


Mer bilder...

Jag har ju fått klagomål från vissa (läs:Carina) eftersom jag inte lagt upp några bilder på mig själv från High Chaparral. Inte har det hjälpt att jag förklarat att jag inte haft några bilder att lägga upp. Nu har jag dock tagit några, både under kvällen innan öppning och under dagen, så kort är på väg. Kommer troligtvis att lägga upp dem under kvällen OM alla är snälla.

Åh herregud, nu är apokalypsen nära

Linda Rosing är med barn igen!

Jag är rädd!

Min nya lille vän

Så här blir det när man har för mycket tid, och för lite att göra. Då har man helt plötsligt ett litet djur att ta hand om. Han ligger bland favoriterna och väntar på att jag ska komma och kela.  my pet!
 

(Till alla som undrar: Ja, det är fjantigt, men jag måste ju ha någon motvikt till mina tantsidor som jag upptäckt den senaste tiden. Igår till exempel, så pajade jag min nacke bara genom att sträcka på mig när jag vaknade.)

Bob Hansson
Poeten/Författaren Bob Hansson
var en gång för länge sen och läste sina dikter på Östra Grevie Folkhögskola. Jag gick där då, och gick dit för att lyssna. Eller 'gick dit' får det att låta som att det var frivilligt, och så var inte fallet. Fast att säga att vi var tvunga får det att låta som att vi inte ville, och det stämmer ju inte. Jaja, i vilket fall som helst, så satt vi där i den så kallade aulan och lyssnade.  Jag och min klasskompis/sambo Petra satt ganska långt fram.

Alla som sett Bob Hansson vet att han kan emellanåt vara ganska energisk. Orden liksom sprutar ur munnen på honom, och han flyger runt på scenen, för att i nästa ögonblick vara helt stilla och nästan dra orden ut ur munnen.

Det började ganska bra. Han var trevlig, lite rolig ibland, lite tänkvärd vid andra tillfällen och ibland lite sorgsam. Vi fnissade, vi tänkte, och vi kände hur det knep i hjärtat.

Men sen...

Sen kom den...

Spottbubblan...

Så fort jag såg den var det kört. Jag kunde inte koncentrera mig på någonting, jag hörde inte ett ord av vad han sa, och omvärlden liksom försvann. Allt jag kunde se, var denna lilla bubbla av saliv som ömsom satt på underläppen, ömsom på den övre.

Upp, ned, upp, ned, allt beroende på hur fort han talade. Jag kunde inte slita blicken. Jag försökte titta bort, fokusera min blick på något annat, men det var omöjligt. Hur jag än försökte, så vandrade blicken lik förbaskat tillbaks till den lille bubblan. Upp, ned, upp, ned... Allt jag kunde tänka på var:
 
TA BORT DEN!!
 
Den lilla meningen gick som ett litet manta i huvudet på mig, nästan som att jag försökte med tankeöverföring eller nåt:

TabortdentabortdentabortdentabortdenTORKADIGOMMUNNEN!

Jag kan så här i efterhand tycka att det nog var lite synd att en sådan liten sak skulle förstöra en hel poesiläsning, men just då kunde min hjärna inte fungera, mina ögon inte slita sig och gud vet vad mitt ansikte visade.

( Det visade sig efteråt att Petra hade upplevt precis samma sak, hon hade också lagt märke till den och inte kunnat låta bli att titta. )


Nya regler för sjukpenning

NYA SJUKPENNINGSREGLER....

Från och med 1 januari 2007 skall arbetsgivaren betala ut sjukpenning till sina anställda. De nya reglerna är klara och entydiga.

SJUKDOM ÄR INGEN FRÅNVAROORSAK
Läkarintyg accepteras inte längre. Kan du ta dig till doktorn så kan du också ta dig till arbetet.

TJÄNSTLEDIGHET P.G.A OPERATION
Beviljas ej. Anställd äger ej rätt att avlägsna någon del av sin kropp. Den utrustning som fanns vid anställningens ingående skall vara kvar och hållas i användbart skick. Om något avlägsnas sänks också den anställdes värde och lönen skall reduceras i motsvarande omfattning. Kvinnliga skönhetsoperationer, som sker på semestern, är däremot att betrakta som kontinuerligt underhåll.

TANDLÄKARBESÖK
Besök hos tandläkare accepteras ej eftersom varje anställd som ej redan har löständer skall installera sådana. I stället för att ränna hos tandläkaren skall ni sedan sända in proteserna till arbetsgivaren som ombesörjer lagning. Arbetsgivaren är skyldig att inom 60 dagar returnera proteserna.

GRAVIDITETSLEDIGHET
Ledighet för graviditet och mammaledighet har helt avskaffats i de nya reglerna. Kvinnliga arbetare skall sitta med benen ihop på arbetet och arbetsgivaren är skyldig att se till att preventivmedel alltid finns tillgängligt, för att dölja eventuella spår av snedsprång. Skulle ändå någon anställd bli med barn, får förlossning ske på vecko-slutsdagar och barnet tas om hand av mor- eller farföräldrar.

GYNEKOLOGBESÖK
Besök hos gynekolog är på grund av den förfinade tekniken hos dagens kontorsmaskiner helt onödigt. Sätt dig på kopieringsmaskinen och tag en bild ( Yngre kopierar direkt, äldre måste kanske trycka på förminskning först ) Sänd bilden på telefax till gynekologen och fortsätt att arbeta.

OBS ! Var mycket noga med att faxa till rätt faxnummer.

ÖVRIGT
Eftersom toaletter ofta är en plats där smitta av magsjukdomar m.m. kan spridas skall alla dylika behov vara avklarade i bostaden innan man går till jobbet.

MVH/ Försäkringskassan - Arbetsgivarna

Gratulerar Norge!!

Så vann då storfavoriten ifrån Norge, Alexander Rybak. Välförtjänt tycker jag! En bra låt, av en söt liten pojke, som även visat sig vara väldigt rolig. Kolla bara på detta klippet, jag skrattade högt flera gånger.Jag känner mig verkligen gammal...

... när jag kollar på ESC och verkligen, på riktigt, stör mig på att Sakis Rouvas från Grekland har en tröja som skulle passat en 3 -åring, vilket gör att han visar halva magen så fort han sträcker på sig.

Det fanns en period i mitt liv där en skymt av en mans sexpack skulle satt igång mina fantasier, men nu blir jag bara irriterad. Jag kommer på mig själv att tänka:  'Herregud, klä på dig! Du är ändå 37 år, och inte någon liten tonårsflicka'

Kanske lika bra att ge upp och omfamna den tant jag blivit.

Vem vinner Eurovision Song Contest?

Eftersom man måste vara nationalistisk så hoppas jag på Malena, men å andra sidan gillar jag ju Norge.


Jag vet att det är många som skriver om det här nu...

... men jag kan inte låta bli, det är så fruktansvärt roligt. Vad tänker folk med liksom? Nu är en del av korten rätt gamla, innan digitalkameran gjorde sitt intåg, men de som är tagna hos en proffesionell fotograf är oförlåtliga. Jag hade skjutit fotografen. :D

Kolla själv på Awkward Family Photos.


Veckans Idiot(er)

Herregud, hur kan man bara vara så förbannat puckad, rent ut sagt? Jag infrågasätter allvarligt vilka det är som är utvecklingsstörda egentligen, patienterna eller deras vårdare som tvingar dem att slåss, fight club-style.Hahaha...

'Att vara tillsammans i år utan att skaffa barn, är ju som att sexa i en vecka utan att få komma på slutet'

Hahaha!! Timmy, du har dina ljusa stunder!

(Inlägg 200 förresten! Wohoo!! Presenter mottages på hemadressen! Nåt ska jag väl ha för mitt jubileum?)

High Chaparral

Niklas har fått sina nya, fina kläder. Han var lite skeptisk mot flugan när han såg den, tyckte att det var lite fjollig, men jag tycker att det blev fint.Jag kommer att plåga alla där ute med att ta fler kort, men hittills har vi ju inte haft arbetskläderna på. Jag lovar att lägga upp fler bilder när jag tagit dem.

Jaja..

..min favorit gick vidare i alla fall.Melodifestivalen blir minsann bara mer och mer konstig...

Jag undrar verkligen vad Serbien tänkte med när de röstade fram en Adam Alsing-look-a-like med fluff, en dragspelades sidekick och en töntig brutta som fjantar runt och låtsas sura..

 

...och kunde Greklands pojke vara mer gayig ens om han försökte? Jag tyckte hela bidraget lät/såg ut som en blandning mellan 'Fame' och Pridefestivalen.
Jag skulle kunna dra fler exempel, men orka liksom...

(Är det bara jag som tycker att den manliga svenska kommentatorn låter precis som Barbados/Alcazar-Magnus?)


Helgen i Skåne..

Jag var ju som sagt i Skåne i helgen och letade bil. Måste ju ha en nu när jag ska jobba över sommaren på High Chaparral, som ligger ett par mil härifrån, mitt ute i skogen. Har jag nämnt det förresten? Jag har fått sommarjobb på westernstaden no.1 här i Sverige, och där ska jag jobba i hotellreceptionen. Det har varit ganska mycket att lära sig, och stundtals har det snurrat rätt rejält i huvudet, men nu hoppas jag att det ska gå bra. Har tagit emot min första bokning och svarar på massa olika frågor. Håll tummarna!

I alla fall, i helgen var jag nere i Skåne och försökte hitta bil. Hittade en på internet som verkade hur fin som helst, men när vi (jag och Magnus) kom dit, så var den för det första så inrökt att det nästan bolmade ut rök när man öppnade dörrarna, och för det andra var det skatteskulder på den. Bilförsäljar-Mohammed tyckte att det inte var ett så stort problem, typ 'för dig, kompis, vi fixar! Jag tar av 500 på priset'. Tur att Magnus var med, annars hade jag säkert stått där med 'rök-mobilen' (typ batmobil, fast rykandes). Jag har så svårt att saga 'Nej'.

Vi var på massa andra olika ställen, och jag tyckte det kändes som om vi var runt i halva Skåne, men det är nog en liten överdrift. Efter många 'om' och 'men' hittade vi tillslut en i Trelleborg som verkade ok, och efter att jag och Carina tittat på den (med Magnus som moraliskt stöd på telefon) så blev det den. En liten grå Golf, skruttig och låter som en traktor, men den fungerar ju i alla fall. Jag lyckades ju trots allt ta mig från Skåne och hem. Hehe..  Eller ja, när jag kom till Värnamo, så behövde jag fylla på olja.

Jag, som är värsta bilmekanikern
.

Herregud, hittade ju inte ens vart jag skulle hälla, visste inte vilken sort jag skulle ha, och kunde knappt läsa av oljestickan. Än en gång fick stackars Magnus guida genom telefon. Den stackaren har fått stå ut med mycket den senaste veckan, och inte minst under helgen. Så:

Tack för all hjälp!

Nu ska jag ta och åka ut i skogarna och försöka lista ut hur jag ska köra till mitt jobb den kortare sträckan. och inte omvägen som jag tydligen kört hittills. Wish me luck!

Minsta Lillasyster..

..har ju som sagt konfirmerat sig. Dock har jag varit lite dålig på att uppdatera på det sistone, men här kommer lite bilder i alla fall.

Lilla Tjorven läser bok för att få tiden att gå. Det är ju inte så kul att sitta i en bil i flera timmar när man är en liten skrutt, men hon var jätteduktig.


Äldsta Lillasyster pluggar just nu till att bli frisör, och Lill-Tjorven tyckte det var väldigt roligt att få kamma håret på dockan.....och sminka.....och så här fint blev resultatet.  Vad säger ni, blivande frisör/make-up artist kanske?Det var ganska roligt att hälsa på hos de små fastrarna, speciellt när man fick leka i lekparken, samt att det aldrig saknades någon att busa med. Det var snarare så att Isa tröttnade innan småfastrarna.På väg till affären för en liten kvällsglass. Minsta Lillasyster var lite nervös inför morgondagen och kyrkan, så det var kanske tur att hon fick distraheras lite av ett litet troll.Minsta Lillasyster, innan hon åkte iväg till kyrkan. Äldsta Lillasyster har stylat.Så fina de var, alla de små barnen. Isa tyckte att det var jättekonstigt att pojkarna hade klänningar på sig, men satt fint under hela tiden. Dock vägrade hon lägga pengarna, som hon fick av Farfar, i kollekten. Hon skulle köpa glass, sa hon.Troll-Isa och Äldsta Lillasyster utanför kyrkan. Jag tror att Isa just fått syn på en häst, men jag är inte säker. I vilket fall som helst så tyckte jag att det är en fin bild på dem båda.Lillasyster är numera myndig.

Grattis, Lilla Bebis!

Synd att du skulle spendera din dag med att vara bakis.. *skrattar*

(Det spelar förresten ingen roll hur gammal du blir, du kommer alltid att vara 'Lilla Bebis' för mig)
(Jag vet, inlägget kom lite sent, men spela roll. Nu är det uppe i alla fall.)

RSS 2.0