Du vet att du är mamma när...

Hittade denna hos Anna Malin, och det stämmer helt klart. Jag har haft sovmorgon till 8.00 två dagar i rad nu och det har varit SÅ skönt!

- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du njuter av en lång sovmorgon till 08.00.
- Du hittar durkslaget i tolettstolen.
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället hommer hem med pyjamaser med små grisar på i storlek 60...
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda själkonstruerade avarter somn tröjis, parkis, vovvis och sängis.
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din nästa senaste är Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
- Du har bara tid att raka det ena benet.
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med att prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
- Du andänder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.
- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot


Jag skulle aldrig sagt något...

Nu är mobiljävlen paj och datorn bara hänger sig och krånglar.

Just nu är det inte bra någonstans. Jag tänker dra täcker över huvudet och hoppas att jag inte vaknar upp förrän det finns något roligt att vakna upp till.

Jag behöver en sugardaddy

Det finns så mycket jag vill göra med lägenheten. Jag vill fixa till hallen, fixa Julias rum, ha en ny säng till oss, måla om köket, fixa vardagsrummet (där väntar vi iofs på att de ska måla om) m.m. Nu har jag hittar en hörnsoffa, som visserligen inte kostar massvis med tusenlappar, men ändå. Just nu finns det inte några större marginaler. Faktiskt så längtar jag tills Julia ska börja dagis så att jag kan börja söka jobb, och det är ju bara 2 månader dit. Jisses, vad tiden flyger iväg! Min lilla pluttis börjar bli stor.


Kan ett förhållande vara manodepressivt?

Kan man inte kalla det så när det bara har två extremer, inget mellanläge? När det är bra så är det sjukt bra men när det är dåligt så är det riktigt dåligt?

Bara en fundering.


Sjuk, typ

Usch, vad jag hatar att må dåligt. Det började med halsont och att jag nästintill tappade rösten, och nu har det gått över i illamående. I flera dagar har jag gått och mått småilla mest hela tiden. Som en kräksjuka som aldrig riktigt bryter ut, utan bara ligger där och gör sig påmind:
"Du ska veta att jag är här, och närsomhelst kommer jag att släppa loss, men tänker inte säga var eller när! Hahahaha!".

Och NEJ, jag är INTE gravid, så det kan ni redan nu sluta spekulera om!

Nej, nu ska jag lägga mig i soffan och dö en stund medans Julia tittar på barnprogram/river ut ALLA sina leksaker.


En liten vinter-fis

Jag och Julia tog en promenad till ICA innan, och jisses så söt hon är i sina vinterkläder. Det var inte så lätt att röra sig i, när hon trillade så kom hon inte upp, men vad gör det om man är en sån liten sötis?

Vi träffade på en häst också, väldans intressant men när den kom närmare var det en liten som räckte upp händerna och ville komma upp. Hon är inte så kaxig när djur kommer nära! Förutom Kissen då, honom jagar hon och försöker lyfta.

OBS på bilden har hästen insett att vi inte var så roliga och börjat gå ifrån, därför vågar "Modiga Fisen" stå själv igen.


Brrr...

Jisses, vad kallt det var idag då! Jag och Julia ska snart gå till affären och det blir nog termobyxor på, kanske för oss båda.


Morgonfrissa

Jag bara älskar Julias morgonfrisyrer! Det lilla fjuniga hår hon har står åt alla håll och kanter, och är totalt omöjligt att få ned. Hur ska det gå sen när hon ska börja på dagis och hon behöver se lite normal ut?

Annars är jag inte bara trött idag, utan har även ont i halsen. Bara fyra timmar tills jag får krypa ned i sängen igen.


...

Glömde ju säga att att Filips snarkningar och Julias vaknande oftast aldrig sammanfaller utan går omlott. Ungefär så här ser en natt ut:

22-23 jag somnar
23.30 Julia vaknar första gången
01.30 Julia vaknar andra gången
06.00 Julia vaknar och vill gå upp.

Oftast hinner jag inte somna om, eller hinner just somna om mellan de två första vaknandena, sen har jag 4.5 timmar kvar innan hon vaknar för dagen. Lägg då in att jag vaknar nån gång av snarkande där emellan. Så tre timmars sömn i sträck var kanske lite en önskedröm.

Är det konstigt att jag somnar samtidigt som Julia mitt på dagen? Det finns ju dom som tycker att det är ju bara att hålla sig vaken och somna tidigare på kvällen. Ja, men eller hur? Jag önskar att det vore så enkelt. :(


Höstbus

Det är såå roligt att springa bland löven!


Gud, vad jag är trött...

Det är ju meningen att man ska vara utvilad när man vaknar, men jag är totalt slut. Julia vaknar fortfarande i alla fall två gånger varje natt (hon hade en vecka där hon sov hela natten och dessutom sov till åtta, men det gick snabbt över), och varje gång tar det MINST en halvtimme för mig att somna om, oftast mer. Det betyder att jag aldrig sover mer än tre timmar i sträck och eftersom jag oftast vaknar i alla fall två gånger av Filips snarkningar så betyder det att varje natt förlorar jag MINST två timmars sömn. Igår natt vaknade Julia tre gånger och Filip väckte mig lika många gånger vilket betydde minst tre timmars förlorad sömn. Nu vet jag att det är mer eftersom Filip fick värsta spelet då jag sparkade på honom för att han snarkade, vilket han påstår att han inte kommer ihåg, sen var det ju helt kört att somna om. I natt var det Julia som vaknade och fick spel, vilken ledde till att jag låg vaken mellan halv tolv och halv två ungefär.

I julklapp önskar jag mig en helg på hotell, bara till mig, och jag ska sova precis hela tiden.


Min bror är inte som alla andra.

Det är då ett som är säkert. Jag vet inte rikigt hur man ska beskriva det, det är som att kroppen är vuxen, men hjärnan är en blandning mellan 4-åring/utvecklingsstörd/ADHD-barn. Det är kanske därför som Julia är så förtjust i honom, de ligger lite på samma nivå.

Julia hade jätteroligt idag i alla fall. Hon hittade Isas dockvagn och gick runt och skrattade högt när hon drog den. Lilla pluttfisen, en hint inför julen kanske? Marika bjöd på lasagne och Julia smaskade t.o.m i sig broccolin som hon vägrar att äta hemma. Va? Vad är det för fasoner? När vi skulle åka hem så hann jag inte åka många meter innan ho slocknade i bilen, det tar minsann på krafterna att busa med morbror och kusin.

Ja, just det, hon fick med sig en tavla hem av Isa också, och gissa om hon blev glad när hon såg den här hemma? Hon stod en lång stund och pratade och pekade på den. Isa var dock lite motvillig när hon insåg att vi faktiskt skulle ta med den, men hon gick snällt och hämtade den och jag lovade henne att hon skulle få komma och hälsa på den precis när hon ville.Nej, nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar upp imorgon när fis-Julia vaknar. Har jag tur så sover hon till 8, otur så sover hon till 6. God natt alla, och trevlig helg!

Ja just det, det höll jag på att glömma, jag måste ju visa en bild på tjockis-Marika. Kan ni fatta att hon bara är i 16 veckan?

image description

Kidnappad bebis

Snart ska vi åka och hälsa på Julias älsklingsmorbror i Taberg. De har nyss flyttat och Isa har äntligen fått ett eget rum att stänga in sig i, och jag gissar på att min bebis kommer att bli kidnappad in dit, helst för alltid. Om Isa får bestämma alltså, hon är ju så förtjust i sin kusin.

Lekträffen igår var riktigt rolig för de små, även om Julia var väldigt lugn och stillsam. Totalt tvärtom mot vad hon är hemma med andra ord. Hon fick t.o.m en puss av en av killarna. Det ska minsann till att börja i tid.

Efteråt var det en slagen hjältinna som kom hem.


Skitväder...

Men vilket skitväder det kan vara då! Känner inte alla för att göra något idag, men jag och Julia ska iväg på lekträff med några av de andra ifrån föräldragruppen. Tänk, första gången vi träffades så låg de små liven still på en filt och bara tittade. Några, inklusive Julia, somnade en stund och de var helnöjda med att bara vara. Det är lite annat nu. Sist vi träffades fick jag springa efter Julia över hela BVC så att jag blev helt svettig och jag hörde inte så mycket av vad som sas.

Annars har det efter mycket tråk äntligen börjat bli roligare igen. Filip har dock rymt för ett par dagar, så vi får allt klara oss själva här hemma. Igår hade vi mamma här på besök då jag skulle gå på kurs och lära mig att rädda livet på Julia om något skulle hända henne, Gud förbjude! Julia visade upp alla sina trix, och busade för fullt. När jag kom hem låg hon så gott och snarkade i sin säng. Min lilla busfis!


Det går inte fort, men växer gör det

Äntligen går det att sätta små tofsar i håret!


Tillbaks!

Note to self: om man ska koka ägg kan det vara bra att faktiskt lägga i ägg i kastrullen.


RSS 2.0